Tre saker man inte får missa på Öland

Jag är uppvuxen på Öland, närmare bestämt i Mörbylånga. Jag har varit bosatt i Stockholm det senaste men valde att flytta till Öland för att komma närmare min familj och få känslan av lugnet.

Mina tips på saker man inte får missa när man besöker Öland är:

  1. Kalkbrottet i Grönhögen. Det är en gammal favorit och kalkbrottet är ett väldigt unikt och speciellt badställe som jag tycker är väldigt häftigt!
  2. Långe Jan (södra udden). Dem erbjuder fantastisk lunch och erbjuder en otroligt utsikt. Det är i särklass en fantastiskt vacker plats.
  3. Nisses Fisk. En lokal fiskaffär som har en välsorterat sortiment men otroligt hög kvalitet. Dem har alltid något att tipsa om för att kunna laga en riktigt god gourmetmiddag till kvällen.

Hur ser Ölands framtid ut?

Om jag fick säga hur Öland ser ut om 10 år så tror jag att det kommer ha ökat rejält i befolkning eftersom att allt fler och fler får upp ögonen för Ölands unika och vackra natur. Öland har även något unikt med att kännas så lugnt och harmoniskt, till skillnad ifrån storstäderna. Detta är något som jag tror kommer locka människor i framtiden, att slippa vardagsstressen och leva livet lugnt. Därför tror jag att det kommer bli väldigt populärt att bo på Öland i framtiden.

Dela inlägget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin